Pn. Spa 18th, 2024

Kiemo betonavimas yra populiari pasirinkimo galimybė, kuri suteikia patvarų ir estetiškai patrauklų paviršių. Nors procesas gali atrodyti paprastas – jis reikalauja tam tikrų žinių ir kruopštumo. 

Betonavimo proceso etapai

Planuojant betonavimo projektą – svarbu sukurti aiškų planą, kuris apimtų projekto paskirtį, pavyzdžiui, ar tai bus automobilių stovėjimo aikštelė, takas ar poilsio zona, taip pat dydį, būtina nustatyti – kiek kvadratinių metrų reikia betonuoti. 

Prieš pradedant betonavimą – būtina paruošti vietą – iškasti dirvą, pašalinant piktžoles, akmenis ir senus paviršius, taip pat suformuoti nuolydžius, kad paviršius būtų lygus ir tinkamai nuolydis leidžiantis vandeniui nutekėti. Įrengiant formas – reikėtų pasirinkti tinkamas medžiagas, dažniausiai medines plokštes, ir užtikrinti, kad jos būtų stabilios bei tvirtai pritvirtintos, kad neslinktų pilant betoną. Betono pilimo procesas apima kelis etapus, pradedant nuo tinkamo betono mišinio pasirinkimo, pavyzdžiui, C25 ar C30, ir tolygiai pilant betoną į formas ir nugludinant paviršių specialiu įrankiu, kad jis būtų lygus. 

Galiausiai, betonas turi džiūti tinkamai, kad užtikrintų jo tvirtumą – paprastai jis džiūsta nuo 24 iki 48 valandų, tačiau visiškas sukietėjimas gali užtrukti iki 28 dienų, todėl per pirmas dienas po pylimo būtina drėkinti paviršių, kad būtų užkirstas kelias pernelyg greitam džiūvimui.

Kiemo betonavimo kaina

Kiemo betonavimo kaina gali svyruoti priklausomai nuo įvairių veiksnių. Pirmiausia – medžiagų kainos, kur vidutinė betono kaina yra apie 80–120 eurų už kubinį metrą, tačiau kainos gali skirtis priklausomai nuo mišinio tipo ir regiono, taip pat formų ir papildomų medžiagų kaina gali būti nuo 5 iki 15 eurų už kvadratinį metrą. 

Darbo sąnaudos taip pat yra svarbios ir priklauso nuo projekto dydžio bei sudėtingumo – profesionalų samdymo vidutinė kaina gali svyruoti nuo 25 iki 50 eurų už valandą atsižvelgiant į specialistų patirtį ir vietą. 

Bendra kiemo betonavimo kaina gali būti nuo 40 iki 100 eurų už kvadratinį metrą įskaitant medžiagas ir darbo jėgą, o galutinė kaina priklausys nuo konkrečių projekto specifikacijų ir pasirinkimų. Kiemo betonavimas yra efektyvus būdas sukurti tvirtą ir ilgalaikį paviršių, todėl suplanuodami projektą ir atsižvelgdami į visus etapus – galite pasiekti norimą rezultatą, tačiau svarbu tinkamai apskaičiuoti biudžetą.